Apenkooi

Van origine is Apenkooi een evenement dat georganiseerd is voor en door vrienden. Inmiddels is het echter uitgegroeid tot één van de grotere festivalorganisaties van Nederlandse bodem. Apenkooi Events legt in hun evenementen de focus op muziek, duurzaamheid en creativiteit. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de aankleding en het decor van de evenementen. Apenkooi is een vooruitstrevende organisatie in de alsmaar veranderende muziek en evenementenindustrie, en is sinds 2004 een fanatieke speler in die markt. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n 12 festivalconcepten in haar portfolio, in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast organiseren ze op jaarbasis zo’n 25 clubevenementen en ontvangen ze jaarlijks rond de 400.000 bezoekers op de happenings.

Het bijzondere aan Apenkooi Events is dat de organisatie alles volledig in eigen beheer heeft. Van de programma- en productieafdeling tot de marketing, alles is aanwezig bij het ruim twintigkoppige tellende team. Het team bestaat dan ook voornamelijk uit jonge mensen met een grote creatieve geest. Dagelijks spannen zij zich in om bijzondere, out-of-the-box en goed georganiseerde festivals en feesten neer te zetten. Op deze manier wordt er altijd gestreefd naar het hoogst haalbare. Buiten de festivalorganisatie heeft Apenkooi tevens een eigen marketingbureau genaamd Playground.

Om een indruk te geven van de feesten en festivals welke Apenkooi organiseert hebben we onderstaand lijstje voor je samengesteld.

  • STRAF_WERK, een clubconcept dat volledig gericht is op housemuziek en de ervaring van een spectaculaire lichtshow. Sinds 2011 is STRAF_WERK het toneel voor plezier maken, dansen en genieten van de diepere housebeats. Er is inmiddels ook een festival editie van STRAF_WERK ontstaan.
  • Valhalla, een indoor festival dat plaatsvind in de winter, doordrenkt met diverse muziekstijlen en disciplines.
  • Pleinvrees, gestart als mini-evenement op Koninginnedag en uitgegroeid tot evenement van formaat.
steadyincome