De bijzondere sfeer van een muziekfestival

Muziekfestivals worden bezocht door mensen met gevarieerde leefstijlen en van verschillende leeftijden. Natuurlijk zijn er mensen die speciaal voor de muziekband(s) naar het festival komen, maar ook de sfeer van het festival zelf trekt in de regel veel bezoekers. Bij deze muziekevenementen komen vaak honderden, soms duizenden mensen bijeen die samen een unieke sfeer creëren. Onder invloed van teveel drank is er ook bij festivals weleens sprake van een vechtpartij, maar dit is gelukkig meer uitzondering dan regel. De muziekfestivals verlopen over het algemeen erg vredig. Zelfs bij meerdaagse festivals blijft de sfeer vaak goed.

De meeste mensen bezoeken een festival om (van de muziek) te genieten en te feesten. Daardoor hangt er vaak een uitgelaten sfeer en wordt er heel wat afgelachen op een festival. De gasten die op een festivalcamping overnachten gaan er bij voorbaat vanuit dat er veel herrie zal zijn. Geluidsoverlast is nou eenmaal een woord dat niet bestaat op een festival.

Mensen kijken graag naar elkaar maar dit gebeurt op een festival vooral uit nieuwsgierigheid en er lijkt niet geoordeeld te worden. Een uitgelezen kans om er precies zo bij te lopen als je graag wilt maar in het dagelijks leven misschien niet goed durft. Overal om je heen zul je mensen zien die op een bijzondere manier gekleed zijn. Er is inmiddels wel zogenaamde festivalmode ontstaan. Dit wil echter niet zeggen dat je uit de toon valt als je daar niet aan meedoet. Veel mensen gaan ook gewoon voor praktische kleding zoals broeken die comfortabel zitten en ruime zakken hebben. Op een ongedwongen manier wordt er naar elkaar gekeken en contact gelegd.

In Nederland zijn muziekfestivals erg geliefd en daarom wordt er ook hard naar gestreefd om de festivals deze zomer weer te kunnen laten doorgaan. Samen dansen en lachen maakt mensen vrolijk. Het vrije gevoel van een festival levert een bijdrage aan het levensgeluk van de regelmatige festivalganger.

steadyincome