Met je kids naar een muziekfestival: zo pak je dat aan

Muziekfestivals zijn een geweldig uitje met je kinderen. Bezoek een festival dat muziek en attracties heeft die volwassenen én kinderen aanspreken, en jullie maken samen een fantastische dag mee. Natuurlijk ben je wél in de open lucht en in een grote mensenmenigte. Hoe zorg je dat je kinderen zich blijven vermaken en opgewassen zijn tegen alle drukte?

Trek ze geschikte kleding aan

Een festival staat niet alleen voor plezier, maar ook voor modder, felle zon en met een beetje pech een plotselinge regenbui. Geef je kroost daarom leuke kinderkleding die stevig is en die snel weer droogt. Neem meerdere laagjes kinderkleding mee voor als het kouder en natter wordt. En kies voor felgekleurde kinderkleding van een bekend merk waardoor je je kids altijd terugvindt in de massa. Een eigen telefoon of armbandje met jouw telefoonnummer helpt je als jij en je kids elkaar onverhoopt toch zijn kwijtgeraakt.

Begin met een kinderfestival

Jong geleerd is oud gedaan, en dat geldt ook voor je kinderen opvoeden tot echte festivalfans. Begin dus met een evenement dat speciaal voor (kleine) kinderen bedoeld is. Op veel plekken worden in de zomerperiode feesten georganiseerd met alles wat kinderen leuk vinden: muziek naar hun smaak, felgekleurde aankleding, spelletjes en animatieteams. Daarna kan je ze meenemen naar een festival dat behalve een kinderfeestje ook interessant is voor de volwassen muziekliefhebber.

Geef ze voldoende rust

Kinderen zijn het ene moment hyperactief, en vallen het volgende moment in slaap. Houd rekening met deze snelle wisseling in energieniveau. Goede oordoppen of een koptelefoon beschermen hen tegen te harde muziek en tegen overprikkeling door alle indrukken. Stap na elk optreden ook even weg uit de drukte. Er zijn op festivals bijna altijd plekken waar jullie kunnen ontspannen, waar je je kleintjes wat te eten kan geven en waar ze zelfs een dutje kunnen doen.

steadyincome