Sziget

In 1993 vond de eerste editie van Sziget plaats. Dit was destijds nog onder de naam Diáksziget, dat zoveel betekent als ‘studenteneiland’. Op het evenement kwamen jongeren samen om een week lang samen te kunnen zijn en naar een diversiteit aan Hongaarse artiesten te kunnen luisteren. In de loop van de jaren is het festival, met behulp van diverse grote sponsors, uitgemond tot het grote festival dat het nu is.

Het festival staat tegenwoordig immers bekend om het grote aantal podia, de diversiteit aan muziekstijlen, het grote aantal bezoekers en de duur van het evenement. Het aantal bezoekers in 2018 was maar liefst 565.000, en het evenement duurde van 8 augustus tot 15 augustus. Maar liefst 7 dagen dus.

Sinds 2009 werd de Sziget Express geïntroduceerd. Dit is een trein waarmee de duizenden Nederlandse en Belgische bezoekers naar het festival worden gebracht. Want met de enorme populariteit in Nederland en België bood dit de bezoekers een veilige manier van reizen aan. Op de Sziget Express begint het feest in feite al, want er zijn speciale wagons met muziek en bars te vinden op de trein, zodat je direct kunt beginnen met feesten zodra je aan boord stapt.

steadyincome