Coachella

Officieel heet dit festival het Coachella Valley Music and Arts Festival, maar staat in de volksmond beter bekend als kortweg Coachella. Het is een zes dagen durend muziek festival dat in Indio in Californië wordt gehouden.

De eerste editie van het festival vond plaats op 9 en 10 oktober 1999. Het jaar daarop werd een pauze ingelast, maar in 2001 vond dan toch de tweede editie plaats. Hierna werd Coachella elk jaar herhaald, en door het enorme succes besloot organisator Goldenvoice in 2012 een dubbele editie te houden. Dit hield in dat het festival gedurende twee opeenvolgende weekenden plaatsvond. Deze weekenden liggen sinds dat jaar vast en zijn steevast het tweede en derde weekend van april. Er worden aparte tickets verkocht voor de twee weekenden, elk met een duur van drie dagen. Daarnaast worden alle optredens op precies dezelfde wijze herhaald. Het tweede weekend is dus in feite een exacte kopie van het eerste weekend.

Jaarlijks trekt Coachella maar liefst meer dan 200.000 bezoekers, en is daarmee een van de grootste festivals. De muziekstijlen die op het festival te horen zijn, zijn op zijn zachtst gezegd uiteenlopend. Van rock tot Indie, en van alternatief tot popmuziek. Iedereen komt op Coachella aan zijn of haar trekken.

steadyincome