Burning Man Festival

Wat in 1986 begon als vreugdevuur om de zomerzonnewende te vieren op Baker Beach in San Francisco, is inmiddels uitgegroeid tot een festival dat meer dan een week duurt, te midden van de hete Black Rock Desert in Nevada. Het festival vangt traditiegetrouw aan op de laatste maandag van augustus, en duurt voort tot de eerste maandag van september, de Amerikaanse Dag van de Arbeid. De naam van het festival dankt men aan de traditionele verbranding van een ‘Wicker Man’ op het einde van het evenement.

In 1990 werd het verbranden van een Wicker Man verboden op het strand van San Francisco, en werd besloten het evenement te verplaatsen naar de woestijn. Een groot aantal bezoekers kwam op dit gebeuren af, zonder zich bewust te zijn van de gevaren van het ruige terrein. Michael Mikel, één van de bezoekers, richtte hiervoor de Black Rock Rangers op. Een groep mensen welke de bezoekers kon behoeden voor ongelukken. De Black Rock Rangers werd de basis van de Black Rock City, de naam waaronder de organisatie van het Burning Man Festival heden ten dage bekend staat.

Nederland is in 2016 het eerste land buiten de VS dat de officiële status heeft gekregen van Burning Man. Het jaarlijkse zomerevenement Where The Sheep Sleep is hiervan het gevolg.

steadyincome