Hapjes en drankjes tijdens festivals

Wanneer bezoekers zich de gehele dag op een festival begeven moet er natuurlijk ook gezorgd worden voor voldoende eten en drinken op het terrein. Wat je daarom vaak ziet op festivals zijn de zogenoemde “foodtrucks” en “rollende keukens”. Een foodtruck is in feite een restaurant op wielen. Dit geeft de eigenaar de mogelijkheid om op afwisselende locaties zijn/haar etenswaar en frisdranken aan de man te brengen. Naast een plekje op de grotere muziekfestivals kan men met een rollende keuken natuurlijk ook andere evenementen voorzien van diverse versnaperingen. Denk hierbij aan bedrijfsfeesten, verjaardagen, bruiloften, etc.

[IMAGE=caGlZLcggmt5.jpg]

Iets dat je vaak ziet in de wereld van foodtrucks en rollende keukens is de diversiteit aan etenswaar. Bovendien wordt het eten bereid met veel passie en creativiteit. Vaak zijn de gerechten die worden aangeboden niet van het standaard soort. Men noemt de bereiding van het voedsel in dergelijke mobiele restaurants dan ook vaak “gourmet cuisine”. De betekenis van deze term komt neer op het bereiden van maaltijden of gerechten met verfijnde en kenmerkende smaken. Deze gerechten zien er bovendien zeer appetijtelijk uit. Er wordt dus ontzettend veel moeite gedaan om de klant een bijzondere eetbelevenis te bezorgen, maar natuurlijk bestaan er ook traditionele foodtrucks waar onder meer pizza’s, hamburgers, barbecue-gerechten, wraps en pasta’s worden bereid.

[IMAGE=eRh8Hidt6QV9.jpg]

Naast volledige maaltijden kan een foodtruck natuurlijk ook snacks, toetjes, desserts, taarten, fruit en andere zoetigheden serveren. Zo zou je in principe een rollende keuken tegen kunnen komen waar je een lekker stuk taart kunt bestellen, bijvoorbeeld gedecoreerd met een kikker van marsepein van jeEigenTaart. Zeker in de warme zomermaanden zal een rollende keuken waar je zelfgemaakt ijs of vers fruit kunt kopen, gretig aftrek vinden. Kortom, je kunt met een rollende keuken eigenlijk alle kanten op, zolang je er maar voor zorgt dat je een uniek product aan kunt bieden.

[IMAGE=ftcyg9dRh2ST.jpg]

Nederland is rijk aan muziekfestivals, waarbij de nadruk (hoe kan het ook anders) ligt op muziek. De foodtrucks lijken dus maar “bijzaak” te zijn op een dergelijk festival. Maar er zijn ook festivals waarbij de foodtrucks zelf de hoofdrol spelen: de zogenaamde Foodtruck Festivals. Hier gaat het in feite om de aangeboden etenswaar, maar daarnaast zullen de bezoekers vaak ook geamuseerd worden met diverse vormen van vermaak, zoals live optredens van muziekbands, voorstellingen van reizende theaters of workshops van het één of ander. Hieronder volgt een kleine lijst met de leukste Foodtruck Festivals van Nederland waar muziek en vermaak ook heel goed vertegenwoordigd zijn.

Het TOOST festival is een rondreizend Foodtruck Festival dat op meerdere locaties in Nederland georganiseerd wordt. In 2019 deed het Foodtruck Festival maar liefst 18 steden aan, en ook voor het komende festivalseizoen staan er weer heerlijke evenementen op de agenda. De evenementen van TOOST zijn een waar familiefestival en je moet er zeker eens naar toe gaan!

Rrrollen Food Festival profileert zichzelf als het leukste Food Festival van Nederland. Het is een echte mengelmoes van lekker eten, gezellig drinken en vooral veel amusement. Overdag is er entertainment in de vorm van relaxte jazzbands, terwijl in de avond diverse dj’s plaatsnemen achter “the wheels of steel”.

steadyincome