North Sea Jazz

Dit door Paul Acket opgerichte jazzfestival is een driedaags evenement dat sinds 1976 bestaat. De jazzliefhebber pur sang had een flink vermogen vergaard met diverse muziekbladen zoals Popfoto en Muziek Expres. Hierdoor heeft hij het North Sea Jazz Festival helemaal zelfstandig kunnen opzetten en ontwikkelen. Dit met als doel een diversiteit aan jazzstijlen te presenteren aan het grote publiek.

De eerste editie van North Sea Jazz vond plaats in Den Haag. Hier werden zes podia neergezet waar maar liefst 300 muzikanten te aanschouwen waren. Meer dan 9000 bezoekers konden urenlang genieten van de warme klanken van de jazzmuziek. Grote internationale namen waaronder Miles Davis, Count Basie en Stan Getz werden vergezeld door de Nederlandse pioniers op het gebied van jazzmuziek.

Sinds de oprichting van het evenement is het uitgegroeid tot een omvang van maar liefst 15 podia, waar meer dan 1200 artiesten hun kunsten vertonen. Dit tezamen met de 23.000 bezoekers per dag maken het jazzfestival elke jaar tot een groot succes.

Bijzonderheden

Jaarlijks worden de Bird Awards uitgereikt op het North Sea Jazz Festival. De prijs wordt sinds 1985 uitgereikt aan de artiest welke meer aandacht verdient voor het muzikantschap. In het jaar 2006 is de naam van de award veranderd in de Paul Acket Award, als eerbetoon na zijn overlijden.

steadyincome