Festival fashion

Dat festivals inmiddels een eigen dresscode hebben zal voor niemand meer een verrassing zijn. Waar je vroeger je oudste kleding en schoenen bij elkaar raapte om een paar dagen op het festivalterrein en de camping door te brengen, is sinds een paar jaar de nieuwste trend festival fashion meer van toepassing. Maar wat houdt dat nu precies in?

[IMAGE=ceuJV0bPSRpa.jpeg]

Wat is festival fashion?

[IMAGE=foWDM9cOAYmk.jpeg]

Festival fashion is een kledinglijn die in het leven geroepen is door modeketens zoals H&M. Deze modereus beschikt al sinds 2014 over de H&M Loves Coachella collectie. Onder druk van dergelijke modeketens zijn festivals steeds meer op een Instagram-walhalla gaan lijken, een catwalk voor zogeheten influencers waar alles lijkt te draaien om gezien te worden. Het Coachella festival in Californië is hierin koploper, want niet alleen beroemdheden gaan hier in hun vrije tijd heen, ook worden er heuse influencer party’s georganiseerd in combinatie met Coachella. Deze feesten worden vaak gesponsord door kledingmerken, zodat hun kleding gedragen wordt op het festival.

De kledingstijl is over het algemeen ieder jaar min of meer hetzelfde. Vooral korte spijkerbroeken, de cropped top, lange rokken en jurken met franjes doen het goed. Het is niet alleen hip maar ook praktisch om vele laagjes te dragen, want je hebt natuurlijk geen zin om de hele dag door naar je tent te lopen om je om te kleden. Bovendien kan de temperatuur nogal fluctueren op een festivalterrein. Kimono’s en gekleurde sjaals zijn daarom onmisbaar en maken je outfit tegelijkertijd compleet. Vergeet ook niet een heuptasje te dragen. Dit accessoire is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het festivalbeeld. Heuptasjes zijn ontzettend praktisch waardoor jij je nooit meer druk hoeft te maken over waar je je muntjes gelaten hebt. Kijk hier voor meer inspiratie. Qua schoenen mag er eigenlijk heel veel op festivals, en omdat het nog steeds om ‘gezien worden’ draait mag het ook best over the top zijn. Wil je ‘s avonds graag dansen op hoge hakken ? Doen. Houd er wel rekening mee dat je gemiddeld zo’n 20 kilometer (!) op een dag af zult leggen en dat sneakers dus geen overbodige luxe zijn. Gelukkig zijn sneakers tegenwoordig ook helemaal in en je kunt ze gerust met vrijwel elke outfit combineren. Ben je nog op zoek naar goede én geschikte schoenen voor een festival? Kwaliteitsschoenen zoals Tamaris Schoenen zullen zeker een weekendje festival doorstaan!

Op de meeste muziekfestivals heerst dus deze festival fashion cultuur. Maar ook het thema duurzaamheid is de laatste paar jaren zeer actueel geworden en dan met name op Lowlands. Je kunt hier zien welke maatregelen Lowlands neemt om het festival zo groen mogelijk te organiseren en te houden. Ook op het gebied van fashion is Lowlands milieubewust bezig, want op het festival kun je dag en nacht kleding shoppen op een vintage markt. Zo krijgt tweedehands kleding nogmaals een kans voor een hele goede prijs. Bovendien is deze kleding absoluut festivalwaardig!

steadyincome