Hoe maak je festivals groener?
Vergroenen is helemaal van deze tijd. Gelukkig voor Moeder Aarde en de toekomst van onze kinderen is milieubewust acteren echt een trend. Spaarlampen, groene energie en verantwoord omgaan met plastic is tegenwoordig orde van de dag. En het goede nieuws is dat innoveren op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ook een continue proces is. Het organiseren van een festival is een aardig onderneming. Dus hoe kunnen onze festivals groener? Hoe kan je als entertainmentbedrijf ervoor zorgen dat er op festivals meer bewustzijn wordt gecreëerd voor een beter milieu en hoe kan je hier als bedrijf een voorbeeldrol in nemen door anders om te gaan met bronnen zoals electriciteit? Lees gauw verder om hier meer over te weten.
Verantwoord omgaan met elektriciteit
Op een festival wordt aardig wat elektriciteit verbruikt. Denk aan alle geluidsinstallaties, versterkers, elektrische muziekinstrumenten maar ook apparaten zoals kermisattracties en een reuzenrad die vaak op festivals aanwezig zijn. Je kunt dus nagaan dat op een festival, zeker de meerdaagse festivals, een hoop elektriciteit in omgaat. Naast het kiezen voor groene energie, wordt het dus ook tijd om na te denken over oplossingen die nog een stukje verder gaan in het verantwoord omgaan met elektriciteit. Zo’n oplossing wordt geboden op https://tibber.com/nl. Tibber heeft namelijk brilliante technologie ontwikkeld waarmee je nog meer bewust omgaat met electriciteit. Je kunt bijvoorbeeld precies de dal -en piekuren van de actuele stroomprijs in de gaten houden. Hierdoor kan je niet alleen als bedrijf, maar ook op individuele basis anticiperen op de daluren en op deze momenten elektrische apparaten gebruiken die veel stroom verbruiken. Op https://tibber.com/nl lees je hier meer over. Als entertainmentbedrijf kan je dus een flink bedrag besparen door deze app slim in te zetten.
Bewustzijn over consumptiegedrag
Op festivals wordt aardig wat geconsumeerd. Denk aan plastic bekertjes bijvoorbeeld. Door informatieve standjes neer te zetten over de schade van plastic in ons milieu, creëer je meer bewustzijn. Het blijft natuurlijk niet bij informeren, want direct een oplossing bieden zorgt voor effectiviteit. Door plastic bekertjes te verbieden en in plaats daarvan producten aan te bieden van 100% gerecycled plastic die steeds hergebruikt kunnen worden, geef je op festivals het goede voorbeeld dat weggooiplastic echt niet meer van deze tijd is. Boyan Slat heeft bijvoorbeeld een machine uitgevonden waarmee hij de oceanen verlost van het vele plastic dat in deze wateren drijft, ook wel plastic soep genoemd. Hij produceert van dit plastic weer duurzame plastic producten zoals waterflessen. Hoe leuk zou het zijn om als entertainmentbedrijf een samenwerking met hem aan te gaan om zo de festivals alleen nog te voorzien van milieuverantwoord plastic en zo de festivals nog verder te vergroenen.